MALZEMELER: 5 Ad.Yumurta, Iki kasik tereyag, Yarim su bardagi su, 1 Kg Un, Biraz Tuz, 3 Bas sogan, 1 Kg Koyun kiymasi, Karabiber, maydanoz
YAPILISI: Yumurta su ve tuz elle çirpilir. Güzelce yogurulur. Sonra bezelere ayrilir. Onbes;yirmi dakika dinlendirilir. Soganlar bir kasik veya iki kasik zeytinyaginda kavrulur. Sonra kiyma ilave edilir. Hepsi beraber kavrulur. Maydanoz incecik kiyilir içine ilave edilir. Sogumaya birakilir. Sonra bezeler tek tek açilir biraz kurutulur bu arada ocakta kaynar su hazir bulunur. Açtigimiz yufkalar tek tek içine atilir ve pisirilir. Ayrica önceden hazirlanmis yaglanmiy tepsiye dösenir. Arasina hazirladigimiz kiymali iç yayilir. Tekrar üstüne yufkalar dösenir. En üste kuru yufka konur artik böregimiz pismeye hazirdir. Ocakta yavas yavas az ateste pisirilir.
23 Ağustos 2009 Pazar
SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR
Gönderen en-guncel-videolar zaman: 07:18
Etiketler: SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment