21 Nisan 2009 Salı

Taş mısın, bebek misin?

Taş mısın, bebek misin?

ERKEĞİN KALBİNİ AÇIN

ERKEĞİN KALBİNİ AÇIN
Her kadın sevgilisinin aklından geçenleri bilmek ister. Ne var ki, bir erkek için kalbini açması o kadar zor bir olaydır ki
Size açılmasını sağlayın
Bir erkeği duygusallaştırmak istiyorsanız, doğru zamanı ve doğru yeri seçmeniz çok önemli. Birçok kadın yanlış zamanı seçer. Şunu bilin: Eğer sevgiliniz yorgunsa; başka bir işe konsantreyse ve rahatlamak istiyorsa, ona sorularla yaklaşmanız sonuç vermeyecektir. Misafir beklediğiniz ya da sevgilinizin rahatlamak istediği zamanları sohbet için seçmemelisiniz. Birlikte bir aktive yaptığınız zaman konuşmayı deneyin. Mesela bulaşıkları yıkarken, parkta yürürken… Konuşurken size bakmasında ısrar etmeyin. Erkeklerin çoğu gözlerinize bakmadıkları zaman daha rahat konuşurlar.
Sorgu hakimi olmayın
Kadınların sıkça düştükleri bir hata var. Sevgililerine peş peşe sorular sorarken, aynı zamanda ses tonlarını da ayarlamayı beceremiyorlar. Öyle kibir sohbet havasında geçmesi gereken konuşmalar, sohbetten çok bir sorguya benziyor ve erkekler kalplerini açmak yerine kaçmayı tercih ediyor.
Duygu sözcüğünü unutun
Erkekler duygularını kolay kolay dile getirmez, onlardan öyle bir şey istediğinizde ürkmeleri normal. Eski tecrübelerinizden, gelecek planlarınızdan bahsedin. Erkekler gelecek ideallerinden bahsetmeyi severler, onlara özel sorular sormak istediğinizde o havayı vererek sorun.

Enfes çıtır enfes firikik

Enfes çıtır enfes firikik

CİNSELLİĞİ TARTIŞMAKTAN UTANMAYIN

CİNSELLİĞİ TARTIŞMAKTAN UTANMAYIN

Cinsel sorunlarımızı da toplumumuzda her konuda olduğu gibi özgüven problemimiz nedeni ile konuşamıyoruz. Yasaklama ve "Ayıp konuşulmaz" baskısı ile en doğal ve yaşamımızın bir parçası olarak kabul edeceğimiz cinsel hayatımızı toplumsal, etnik ve dinsel yasaklamalarla tabu haline getirmekteyiz.

Saygı duyulmalı
Cinsel yaşam, hayatımız içerisinde yaşadığımız birçok değişik sorun kadar tartışılabilmelidir. İki kişinin özel duyarlılığına dokunulmadan, küçümsemeden, ertelenmeden tartışılmalıdır. Sorun olarak algılanmalı ve sorunun ehil uzmanları ile çözüm aranmalıdır. Sorun olarak kabul edilirse, çözüm bulmak ve içtenlikle yaklaşmak gerekir. Cinsel ilişki, birlikteliği kabul gören, birlikte olmaya karar vermiş iki kişinin en doğal yaşaması gereken biyolojik edim olarak görülmelidir. Kişi vücudunu ve çıplaklığını, karşı cinsin vücudunu ve çıplaklığını kabul etmelidir. Tanımalıdır. Ve çekinmeden tüm karmaşalarından arınarak dokunabilmelidir. Empati geliştirmeli ve tüm içtenliği ile yaklaşıp sevmelidir. Karşı cinsi eşi olarak, cinsel ortağı olarak görüp saygı duymalı ve ona yardım etmeli, cinsellik korkutucu bir edim olmaktan çıkartılmalıdır.

Sorunları yatakta çözmeyin
Çiftler arasındaki sorunların ya da kavgaların çözüm yeri, yatak odası ve cinsel birliktelik olmamalıdır. Sorunlar ev ortamı dışında çözümlenmeli, eşler birbirlerini anlamalı, asla "Ben sana karanlıkta göz kırptım ama sen görmedin" suçlamasını yapmamalıdır.

Eski türk filmlerinden erotik sahneler...

Eski türk filmlerinden erotik sahneler...

CİNSEL EĞİTİM DOĞRU YAPILMALI

CİNSEL EĞİTİM DOĞRU YAPILMALI

Evlilik, aile kurumunun toplum içindeki saygınlığı ile vardır. Birbirini tamamlayan bir bütünlük içerisinde gelişir. Uyumlu ailelerde yetişen çocukların ruh sağlığının, gözle görülen ve davranımlarıyla hissettirdikleri bir uyum vardır.
Cinsel hayatın normalliği, çocukluğun her evresinde gelişimsel olarak aile içinde hissettirilmelidir. Sağlıklı toplumlarda, çocuğun cinsel gelişimi ve evreleri ebeveynleri tarafından anlaşılır bir dille verilmelidir.
Çocuğa açıkça anlatılmalıdır
Anne tarafından cinsel organı, ismi ve gelişimsel boyutu içerisindeki işlevleri anlatılmalı, asla geçiştirilmemeli, dokunarak tanımasına izin verilmeli ve yasaklanma ve ceza yöntemine gidilmemelidir. Anne ve baba birbirlerine karşı sevgilerini çocuklarının yanında belli etmeli, çocukluk süresi boyunca yasaklayıcı ya da birbirlerini kırıcı veya şiddet uygulayan davranışlardan uzak durmaya büyük özen göstermelidir. Mutlu evlilik için doğru bilgi
Kız çocuklar, evliliklerinin tıpkı anneleri ya da model aldıkları büyükleri gibi olacağını düşünürler, model cinsel kimlik ve yaşam seçiminde önemlidir. Evliliği ağlama, şiddet görme korkuları içinde de düşünebilirler. Sebebepsiz korkular üretebildikleri gibi, erkek de sevdiği kadını şiddet uygulayarak sevebilir, kıskançlıkla sevgiyi bütünleştirebilir. Sahip olma duygusunu gereksiz şekilde uygulamaya başlar. Mutlu evliliğin temelinde aileleri tarafından doğru bilgilerle eğitilmiş çocuklar bulunur.

Süper firikik

Süper firikik

CİNSEL SOĞUKLUK VE ÇÖZÜMLERİ

Doktorlar, "Çiftler, yaşadıkları cinsel soğukluğa karşı birlikte hareket etmeli" diyor.
İlk cinsel denemede bakire olan kız kızlık zarı yırtılması sebebiyle biraz acı duyar, şefkat ve sevgiyle yaklaşım bu acıyı azaltabilir. Sabırsızlık, kaba davranışlar, bencil hareketler, cinsel birleşiminin acıdan başka bir şey vermediği inancı belirmeye başlar. Bu inanç kadında korku duygusunu geliştirir. Aynı zamanda erkeğin cinsel yetersizlikleri, cinsel bilgisizliği, yetersiz sertleşme, erken boşalma, cinsel soğukluğun sebebi olarak karşımıza çıkabilir.
Tedaviye birlikte başlanmalı
Cinsel ilişkiyi acı ile bütünleştiren kadın, zamanla cinsel ilişkiden kaçmaya başlar. Toplumsal baskılar, cinselliğin çocuk doğurma ile belgelendiğine inanılması kısa sürede aile ve çevreden baskıların gelmeye başlaması, derin bir ruhsal şok yaşama ve evliliğin bitmesi tehditleri ortaya çıkmaya başlar. Bu süreçte çaresiz kalan çiftler arayış içine girerler. Öncelikle cinsel yeterlilik sınavı gibi algılanmasına karşın, yine de çiftler birbirlerini suçlayıcı davranabilirler. Çiftler tedaviye birlikte karar vermeli, ilgili sağlık kuruluşlarına ve uzman doktorlara başvurmalılar. Tedaviye sonuna kadar inanmalı ve utanarak bırakmamaları gerekir.
Yardım alınmalı
Tıbbi olarak sağlıklı oldukları, sorunlarının psikolojik kökenli olması çiftleri hem rahatlatmalı. Ayrıca psikiyatrik ve psikolojik yardım almayı kabul etmeliler. Psikolojik kökenli cinsel soğukluk tedavilerinde psikoterapi uygulamalarının faydaları yadsınamaz.

Diana kruger

Diana kruger

UYARILMA VE ORGAZM BOZUKLUKLARI

UYARILMA VE ORGAZM BOZUKLUKLARI
Uyarılma bozuklukları, kadında cinsel ilişkiye hazırlık evresinde ortaya çıkması gereken olayların (vajinanın ıslanması gibi) gerçekleşmemesi ya da yetersiz olması, erkekte ise ereksiyonun (sertleşmenin) yaşanmaması, yetersiz olması ya da kısa sürmesi şeklinde kendisini gösterir.
Uyarılma ve orgazm bozuklukları
Normal bir uyarılma döneminden sonra orgazm olamama durumu, gençlerde ve cinsel ilişkiye yeni başlamış olan ve bu yüzden tecrübesi az olan kadınlarda daha sık görülür. Kadınların yüzde 5-10`u hayatlarınının hiçbir döneminde orgazm olmaz ve buna birincil anorgazmi orgazm olamama) adı verilir. Birincil anorgazmi, sonradan ortaya çıkan (ikincil) anorgazmiden daha sıktır.
Kendisini ilişkiye vermiyor
Bazen ilişki problemleri, depresyon, ilaç kullanımı, kronik hastalık, östrojen yetmezliği ve nörolojik hastalıklara (Multipl Skleroz gibi) bağlı ikincil olarak ortaya çıkabilir. Mastürbasyonla ve cinsel ilişki dışında kalan uyaranlarla rahatlıkla orgazm olabilen kadın, gerçek bir cinsel ilişkide orgazm olamayabilir. Bazı kadınlar da eşiyle aynı zamanda orgazm olamamaktan, her seferinde orgazm olamamaktan veya her seferinde ancak bir kez orgazm olmaktan yakınır. Ancak birçok çiftin beraber orgazm olamadıkları, çoğu kadının ilişki öncesi dönemde orgazm olduğu (direkt klitoral uyarıyla) bir gerçektir. Anorgazminin en sık görülen psikolojik nedenleri; takıntılı bir şekilde ilişkinin nitelikleriyle ilgilenme, hata yapma korkusu ve buna bağlı olarak kendisini aşırı eleştirme ve başaramama korkusudur. Kadın eşinin davranışlarıyla ve kendisinin yapması ve yapmaması gerekenlerle o kadar meşguldür ki kendini ilişkiye verip gevşeyemez.

Güzeller geçidi

Güzeller geçidi

EVLİLİKTE ÇİFTLERE ÖNERİLER

EVLİLİKTE ÇİFTLERE ÖNERİLER

Hiebert, mutlu bir evlilik için çiftlere, şu önerilerde bulundu:
1 Evliliğinize de işinize ayırdığınız kadar zaman ayırın.
2) İlişkinizi canlı tutmak için eşinizle baş başa zaman geçirin.
3) Sağlıklı bir ilişkide önce evlilik, sonra çocuklar gelmelidir. Eşinizle `çocuklar nereye gidecek, ne yapacak` gibi konular dışında duygu ve düşüncelerinizi de konuşmalısınız.
4) Ev ve aile ortamı dışında hobilerinizi geliştirebileceğiniz ya da gönüllü olarak çalışabileceğiniz alanlarla ilgilenin. Bunları da eşinizle paylaşın.
5) Cinsel isteksizlik son yıllarda çiftleri tehdit ediyor. İlk çocuk gelinceye kadar bir sorun yok ama sonrasında şikayetler başlıyor. Bu nedenle çiftler yaptıkları her şeyi sürekli değerlendirmemeli ve birbirlerine zaman ayırmalı, ilişkileri için her hafta düzenli olarak uygulayabilecekleri program yapmalılar.
6) Planladıkları program çok yorgun ya da endişeli oldukları bir dönem için düşünülmemelidir.``

Canlı yayın fırıkıgı

Canlı yayın fırıkıgı

MUTLU BİR EVLİLİĞİN SIRLARI

MUTLU BİR EVLİLİĞİN SIRLARI
ABD`de 30 yıldır evlilik ve aile terapisi konusunda çalışma yürüten Uluslararası Aile Terapi Derneği Genel Sekreteri Dr. William J. Hiebert, aile terapisi eğitimi için Türkiye`ye geldi. Hiebert, evlilikte mutluluğu yakalamanın formüllerini anlattı.
Dr. William J. Hiebert, günümüz modern toplumlarında evliliklerin ``işlerden arta kalan zamanlarda idare edilmesinden dolayı`` sorunlar yaşandığını söyledi. Çiftlere, sağlıklı bir ilişki için evliliklerine zaman ayırmalarını öneren Hiebert, ``Eşinizle baş başa zaman geçirin. İlişkinizi canlı tutmak için aktivitelerde bulunun`` dedi. ``Evlilik Öncesi ve Yeniden Evlenme Danışmanlığı`` ve ``Çift Terapisinin Dinamik Değerlendirmesi`` isimli kitapları bulunan Hiebert, aile terapisi eğitimi için geldiği Ankara`da "Türkiye`de büyük anne, büyük baba ve diğer akrabaların da yer aldığı, yakın mesafelerde yaşayan aileler söz konusuyken, ABD`de birbirinden uzakta yaşayan dağınık aileler yaygın. Bu nedenle biz daha çok çiftlerle ilgili veya ebeveynlik, iş ve meslek problemleri üzerinde çalışıyoruz. Türkiye`de `kaynana-kayınpeder` sorunları daha çok görülüyor. Amerika`da ise bunun tam tersi bir durum söz konusu" dedi.

Tenis etek altı müthiş...

Tenis etek altı müthiş...

CİNSEL GÜÇSÜZLÜK NASIL AŞILIR

Sağlıklı bir erkeğin, uzun cinsel yaşamı süresince geçici olarak iktidarsız kalması normaldir. Bu, genellikle erkeğin ruhsal ve bedensel durumuna bağlıdır.
Cinsel güçsüzlüklerin yüzde 80-85`i psikojenik, psikolojik kökenli, yüzde 15-20`si ise organik nedenli olarak kabul edilir. Organik nedenli cinsel güçsüzlüğün en güvenilir tanısı, uyku laboratuvarında REM "hızlı göz hareketleri uykusu" dönemlerinde penis sertleşmemesinin olmaması ile konulur. Uykuda ve özdoyurum sırasında penisi normal sertleşenlerde, organik bozukluk düşünülmemelidir.
Zorlamak kendine güveni kaybettirir
Psikolojik kökenli cinsel güçsüzlük ise çoğu kez beden yorgunluğu ve ruhsal depresyonlara bağlıdır. Fakat erkek yorgun ve üzüntülü de olsa cinsel ilişkide bulunmayı ister. Bu durumda tam anlamıyla dinlenmeli ve psikolojik yardım almalıdır. Zorlamak sonuçsuzdur ve erkeğin kendisine olan güvenini kaybettirir. Eşininin çocukça davranışları ve alay konusu yapması erkeği olumsuz etkiler; geçici güçsüzlük, kadınlardan uzaklaşarak müzminleşmeye başlar.
Kadın her zaman erkeğin yanında yer almalıdır
Erkek, cinselliğin temelinin beyinde başladığını bilmelidir. Spor yapma, açık hava yürüyüşleri, kendisi ile baş başa kalma, kısa süreli uygulanacak cinsel perhiz olumlu cevap verecektir. Kadının rolü de yatsınmamalıdır. Kadın, erkeğin yanında olmalı, onu yalnız bırakmamalı ve güvenini kaybedecek söz ve davranışlardan uzak durmalıdır. Eşine daha yakın, ilişkilerinde yeni pozisyon ve uyarıcı davranımlarda etkin görevi üstlenmelidirler.

Sarışınlar ve mavi gözlü güzeller

Sarışınlar ve mavi gözlü güzeller

SAĞLIKLI CİNSEL YAŞAM İÇİN

SAĞLIKLI CİNSEL YAŞAM İÇİN
Cinsel mutluluk, tek taraflı değildir. İlişkilerinin devamı için; çiftler her türlü sorunlarını, isteklerini, birbirlerini mutlu edebilecek davranımlarını birbirlerine kolayca anlatabilmelidirler.
Cinsellik sosyal tabu olarak görülmemelidir. Sorunlara, öncelikle eşler aralarında konuşarak çözüm bulmaya çalışmalıdırlar. En mutlu beraberlikler birbirlerine sempatik öğütler verebilen çiftlerin beraberlikleridir.
Doğru bilgi verilmeli
Sağlıklı bir cinsel birliktelik için öncelikle erkek kadın vücudunu, kadın ise erkek vücudunu tanımalıdır. Karşı cinsi tanımak, kişinin kendi cinselliğini tanıdığı dönemlere kadar uzanır. Sağlıklı anne ve baba ilişkisi, kişinin gelecekteki cinsel hayatının sağlıklı yürümesinin önemli ve belirgin etmenleridir. Çocuklar erken gençlik döneminde aile büyüklerinden sağlıklı cinsel bilgi almalı, cinsellik suç, ceza günah kavramları ile bütünleştirilmemelidir. Özellikle çocuklar için hazırlanmış cinsel atlas çocuğun kitaplığında yerini almalı, kulaktan dolma bilgiler yerine bilimsel ve cinsel olgunluğun geliştiği yaştaki doğru bilgi verilmelidir. Normali bilen her birey olumsuzlukları konuşabilir, tartışabilir ve gerektiğinde profesyonel yardım alabilir. Toplumsal olarak cinsellik yaşanıyor fakat yanlış yaşanıyor; suç, ceza ve günah kavramları ile bütünleşen haz alma duygusu yerine, suçluluk duygusunun ön plana çıktığı psikolojik suça dönüşen cinsellik yaşanıyor.
G noktası önemli
Çare olarak konuşulabilmeli, anlatılabilmeli, ne istediği, ne yaşamak istediği ortaya serilmelidir. Çiftler birlikteliklerinden mutlu olabilmelidir. Kadın ve erkeğin G noktası birlikteliklerde sıklıkla yer değiştirir, mutluluk bu noktayı her seferinde keşfedebilmektir. Mutlu beraberlikler başarılı, sağlıklı kişileri üzerinde taşır.


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online