16 Nisan 2009 Perşembe

11 Kıbrıslı Türkün Kemikleri Kuyulardan Çıktı

KKTC’de ’Kayıp Otobüs’ belgeseliyle gündeme gelen ve 1964 yılında işe gittikleri otobüsle ortadan kaybolan 11 Kıbrıslı Türk’ün, Rumlar tarafından kaçırıldığı ve kurşuna dizilerek kör bir kuyuya atıldığı ortaya çıktı. Rum kesimindeki Voroklini köyünde iki yıl önce çıkartılan kemiklerin DNA testiyle kayıp yolculara ait olduğu belirlendi.
’KAYIP Otobüs’ adlı belgesele konu olan Rum katliamı, 13 Mayıs 1964 tarihinde Larnaka’da yaşandı. Dikelya’daki İngiliz Üslen bölgesinde çalışan 11 Türk, her zamanki gibi sabah erken saatte işyerlerine götüren otobüse bindi. Otobüs ve içindekilerden bir daha haber alınamadı. Yönetmenliğini Fevzi Tanpınar’ın yaptığı Kayıp Otobüs belgeseli iki yıl önce çekildi ve ortadan kaybolan Türkler ilk kez gündeme geldi. Belgesel, 45’inci Altın Portakal Festivali ile Boston Türk Festivali’nde de gösterildi.
Adada BM öncülüğünde Türk ve Rumların ortaklığında faaliyet gösteren Kayıp Şahıslar Komitesi dün ’Kayıp Otobüs’ün kayıp kurbanlarının tespit edildiğini açıkladı. Kayıp Şahıslar Komitesi, iki yıl önce Rum kesiminde Larnaka kenti yakınlarındaki Voroklini köyünde kör bir kuyuda bulunan kemikler ile kayıp yakınlarından alınan örneklere DNA karşılaştırması yapıldığını ve ’Kayıp Otobüs’ yolcularını böylece belirlediklerini bildirdi.
Kemikler üzerindeki kurşun izlerinden de kayıp otobüsteki kayıp Türklerin, Rumlar tarafından kaçırılıp kurşuna dizildiği kesinleşmiş oldu. DNA testiyle katliam kanıtlandı. Şimdiye kadar katliam bir iddiaydı.
AİHM’ye gidiyorlar
KAYIPLAR arasında aile yakınları da bulunan yönetmen Fevzi Tanpınar, "Şehit aile yakınları dernek kurmaya çalışıyor. Şehitlerimiz askeri törenle gömülecek. Şehit yakınları ayrıca, tek tek ya da topluca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde de Rumlara dava açma girişimlerini başlattı. Kıbrıslı Rumlar kayıpları ile ilgili çok sayıda anıt mezar yaptı. Biz de yaşananları gelecek nesillerin unutmaması, tarihte yerini alması ve Rum mezalimini gözler önüne koyması için Kayıp Otobüs anıt mezarı istiyoruz" dedi. HÜRRİYET
http://images.habervitrini.com/devam_photo/org/7782951.jpg

Şırnakta Öldürülen Teröristlerin İsimleri Ve Resimleri

11 Nisan günü Şırnak'ta operasyona çıkan askerler önceki akşam Bestler Dereler’de bir grup PKK’lı terörist ile karşılaştı.
Çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu piyade er Tuncay Türken ve Emre Anşin şehit oldu. 7 terörist öldürüldü.
Çıkan çatışmada öldürülen hainlerin sayısı bölücü örgüt tarafından yalanlanırken daha sonra bu hainlerin isimleri açıklandı.
Öldürülen 5 hainin kimlik bilgilerine ve 4'ünün fotoğraflarına Habervitrini ulaştı.
İŞTE KİMLİĞİ BELLİ OLAN HAİNLERİN İSİMLERİ..
*1982 Diyarbakır doğumlu, 1998 Diyarbakır katılımlı, Deniz Ulaş kod adlı Serkan Şitilay.
*1985 Xoy katılımlı, 2004 Mergever katılımlı, Çetin Zerdüşt kod adlı Urfan Hüseyinzade
*1979 Ağrı doğumlu, 2001 İstanbul katılımlı, Delil Agiri kod adlı Abdurrahman Aslan
*1989 Urmiye doğumlu, 2005 Xakurke katılımlı, Sason Rojhilat kod adlı Jehat Rotsas
*Cizre doğumlu, Botan katılımlı Karker Cudi kod adlı Zekeriya İneç.
http://images.habervitrini.com/devam_photo/org/ct0crkuntitled_10.jpg

http://images.habervitrini.com/devam_photo/org/m35ooguntitled_17.jpg

http://images.habervitrini.com/devam_photo/org/82fgs1untitled_14.jpg

http://images.habervitrini.com/devam_photo/org/1xqdxbuntitled_1.jpg

Canlı Yayında Üstsüz Kaldı

İngiltere'deki yarışmanın finalislerini belirlemek için yapılan elemelerde sahneye çıkan 35 yaşındaki oldukça tombul bir yarışmacı jürinin dikkatini çekti.


Ev kadını olduğunu söyleyen 35 yaşındaki bu kadın önce siyah ceketle başladığı dans gösterisinde kilosundan beklenmedik kıvrak hareketler yapmaya başladı.Seyirciden gelen alkışlarla coşan Fabia Cerra isimle kadın, ceketini çıkarıp bir anda üstsüz kaldı.


Meme uçlarına yapıştırdığı küçük kırmızı kağıtlarla üstsüz olarak dans etmeyi sürdüren kadını gören jüri üyelerinih ağızları açık kaldı.Bununla da yetinmeyen çılgın kadın içi görünen transparan külotuyla erotik şova başlayınca jüri ikinci şokunu yaşadı.
Fabia Cerra isimli dansçıyı hayretler içerisinde takip eden kadın jüri üyesinin şaşkınlıktan ağzı açıkta kaldı.
Canlı yayınlanan programda İnğiliz kanalı, bu çılgın kadının memelerine ve kalçalarına İngiliz bayrağı koyarak durumu kurtardı.Televizyon yönetiminden yapılan açıklamada çok sayıda şikayet aldıkları belirtildi.HABERVİTRİNİ/ÖZEL



http://images.habervitrini.com/devam_photo/org/article_1170255_0472a9a2000005dc_793_468x386.jpg
http://images.habervitrini.com/devam_photo/org/tf87p4untitled_156.jpg
http://images.habervitrini.com/devam_photo/org/1ogkthuntitled_109.jpg

http://images.habervitrini.com/devam_photo/org/rfbpv6untitled_134.jpg

Galatasaray - Fenerbahçe Maçında Arda Turanın Seyirciye Hareketini İzle

Geçtiğimiz Pazar günü oynanan ve skorundan çok çıkan olaylarla hafızalarda yer edinen Galatasaray - Fenerbahçe derbisiyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Maraton ve Antu.com'da yer alan görüntüde, Galatasaray'ın milli oyuncusu Arda Turan, karşılaşma öncesinde Galatasaray taraftarlarının bulunduğu tribünlere giderek yumruk şov yapıyor fakat bu kadarla kalmıyor ve sarı-lacivertli taraftarların olduğu tribüne dönerek kol hareketi yapıyor.

Özgü Namal Kıvanç Tatlıtuğ Aşkı

Önceki akşam Ulus 29’da düzenlenen bir doğum günü partisinin konukları arasında Özgü Namal ile Kıvanç Tatlıtuğ da vardı.

Birkaç aydır Meltem Cumbul’la beraber olan Tatlıtuğ, yalnız geldiği partide zamanının büyük bölümünü Namal’la geçirdi. Çiftin arasındaki samimiyet dikkat çekti.

Deniz Som Hasan Celal Güzel Küfürlü Tartışma

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som, Radikal Gazetesi yazarı Hasan Celal Güzel'e "Şerefsizsiniz" deyince stüdyoda ortam bir anda gerildi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som, Radikal Gazetesi yazaru Hasan Celal Güzel'e "Şerefsizsiniz" deyince stüdyoda ortam bir anda gerildi.

Som, Güzel için "Darbecilerin müsteşarısınız. Başbakanınız askere selam durdu. Darbecilerin Başbakanı" deyince Hasan Celal Güzel sinirlendi ve kendisinin 12 Eylül darbesi döneminde hapse atıldığını ve Özal'ında alnının akı ile milletinin oyu ile ile tek başına iktidara geldiğini hatırlattı. Güzel, darbe dönemlerinde ise Cumhuriyet Gazetesi'nin demokrat duruş sergilemediğini iddia edince Som, Güzel'e "İspatlamazsanız şerefsizsiniz" diyerek hakaret etti.

Bu söz Güzel'i çıldırtmaya yetti. Güzel, Som'a "Sizsiniz şerefsiz. Alçaksınız" diyerek karşılık verdi.

İşte o gerilimli dakikalar:


Fenerbahçe Galatasaray Maçı PFDK Verdiği Cezalar

İSTANBUL - Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübü'ne 1 maç seyircisiz oynama ve 1 maç saha kapama cezası verdi.
Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Galatasaray ile Fenerbahçe takımları arasında geçen hafta sonunda oynanan derbi maçta çıkan olayları da görüştü.
Taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Galatasaray'a 1 maç seyircisiz oynama ve 80 bin TL para cezası veren PFDK, sporcularının ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 maç da saha kapama cezası uyguladı. Kurul, seyircisiz oynama cezasının öncelikle infaz edilmesini karara bağladı.
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'a, 'Federasyonun saygınlığını zedeleyici isnat ve eylemlerinden dolayı sportmenliğe aykırı hareket etmekten' 45 gün hak mahrumiyeti cezası veren PFDK, derbi maçın son anlarında çıkan olaylar nedeniyle kurula sevk edilen futbolculara da ceza yağdırdı.
Galatasaraylı futbolculardan Arda'ya, rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketi nedeniyle 3 maç ceza verilirken, aynı nedenle Emre Aşık 2, sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle Sabri de 2 maç ceza aldı.
Aynı maçta Fenerbahçeli futbolculardan Lugano'ya, rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketleri nedeniyle 5 maç ceza veren PFDK, sarı-lacivertli futbolcu Semih Şentürk'e, rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketi, kaleci Volkan Demirel'e de rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 3'er maç ceza uyguladı.
Bu arada, Fenerbahçe Kulübü'ne de toplam 40 bin 500 TL para cezası verildi. Kurul, maçta akreditasyon kartı olmayan kişilerin soyunma odasına alınmasından dolayı 5 bin, taraftarlarının ve sporcularının neden olduğu saha olayları nedeniyle 25 bin ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 10 bin 500 TL olmak üzere toplam 40 bin 500 TL para cezası kesti.

Galatasaray Fenerebahçe Maç Cezası Alan Oyuncular

İşte PFDK'nın cezaları sonrası Galatasaraylı ve Fenerbahçeli futbolcuların forma giyemeyecekleri müsabakalar.
GALATASARAY: Ligin 29'uncu haftasında evinde yapacağı Ankaraspor karşılaşmasını seyircisiz oynayacak..
31. haftada Ankaragücü ile Ali Sami Yen'de oynaması gereken maçı ise tarafsız sahada yapacak..
ARDA TURAN: Sırasıyla İstanbul Büyükşehir Bedelediye, Ankaraspor ve Hacettepe maçlarında forma giyemeyecek..
EMRE AŞIK: İstanbul Büyükşehir Belediye ve Ankaraspor karşılaşmalarında oynayamayacak..
SABRİ SARIOĞLU: İstanbul Büyükşehir Belediye ve Ankaraspor maçlarında oynayamayacak...
DİEGO LUGANO: Sırasıyla ligde Ankaraspor, kupada Sivasspor, ligde Ankaragücü, Beşiktaş ve Denizlispor maçlarında oynayamayacak.. Eğer Fenerbahçe kupada turu geçerse 13 Mayıs'taki final maçında forma giyecek..
SEMİH ŞENTÜRK: Ligde Ankaraspor ve Ankaragücü, kupada ise Sivasspor'a karşı oynayamayacak..
VOLKAN DEMİREL: Ligde Ankaraspor ve Ankaragücü, kupada Sivasspor'a karşı forma giyemeyecek..

David Haye Tişörtü İzle

http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_437840.jpg

Sporda şiddeti tartıştığımız şu günlerde İngiliz boksör David Haye, giydiği tişörtle spor dünyasında deprem etkisi yarattı!..

20 Haziran'da ağır sıklette IBF ve WBO şampiyonu Rus boksör Wladimir Klitschko ile unvan maçına çıkacak olan İngiliz boksör, müsabakanın basın toplantısında giydiği tişörtle herkesi şok etti.

Tişörtte, Klitcshko kardeşlerin kafasını kopartıp havaya kaldırmış bir şekilde görünen Haye, giydiği tişört nedeniyle büyük tepki çekti.

Bu arada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sevdalısı olan Haye'nin tişörtünde İngiltere bayraklı şortunun hemen altında KKTC bayrağının da bulunması dikkat çekti.

BBBG Yıldızı Chantelle Houghton estetikli Göğüsleri İzle

Göğüslerim Hayatımı Kararttı !
BBG yıldızı Chantelle Houghton estetik operasyon geçirerek büyüttüğü göğüslerinden kurtulmak istiyor.
http://www.haberkapisi.com/images/news/33977.jpg
Bu operasyonla göğüs ölçüsünü B'den E'ye çıkardığını söyleyen Chantelle Houghton "Şimdi onları saklamak istiyorum" diye konuştu. Heat Magazine'e bir röportaj veren Houghton "Bu kadar büyük göğüslere sahip olmak istediğimi sanmıştım. İlk operasyon geçirdiğim zaman da yeni görüntüm çok hoşuma gitmişti. Ama şimdi keşke o operasyonu hiç geçirmeseydim diye düşünüyorum" dedi.
Chantalle Houghton, yapay göğüslerinin çok büyük olduğunu ve sırtında sürekli ağrılara yol açtığını da sözlerine ekledi.

Arda Turanın Yeni Sevgilisi İzle

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan olaylı derbi maçında kırmızı kart gören Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, derbinin stresini atmak için geçtiğimiz salı günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitmişti. Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli bir uçakla Ercan Havalimanı'na inen Arda Turan'ın yanındaki bayan gözlerden kaçmamıştı.


Kameraları görünce büyük bir şaşkınlık yaşayan çift daha sonra ayrılırken, Arda'nın yanındaki bayan başka bir araçla havalimanından ayrılmıştı. Milli futbolcu Arda Turan, yanındaki bayanla ilgili olarak açıklama yapmazken, birkaç gün KKTC'de kalmayı planladığını söylemişti.

Aysun Kayacıya Tecavüz Tehdidi

Ünlü manken Aysun Kayacı ile babası Selahattin Kayacı arasındaki polemik büyüyor. Aysun Kayacı babısının annesi ve kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Babasının annesine 'Seni kaçırtır herkese tecavüz ettiririm' dediğini iddia etti. Kendisini de satmakla tehdit ettiğini söyledi. Baba iddiaları yalanladı.
SENİ KAÇIRTIR HERKESE TECAVÜZ ETTİRİRİM
Habertürk'ün haberine göre Aysun Kayacı, babası Selahattin Kayacı'nın annesi ve kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek savcılığa başvurdu. Kayacı ifadesinde, babasının annesine, “Seni kaçırtır, herkese tecavüz ettiririm. Kızının yüzünü mahvettiririm. TV'de o....luklarınızı anlatır, rezil ederim. Sizi öldüreceğim” diye hakaret ettiğini belirtti.

Babası Selahattin Kayacı'nın doğduğundan beri babalık görevlerini yerine getirmediğini söyleyen ünlü manken Kayacı savcılıkta verdiği ifadesinde, babasının eve nadiren geldiğini ve annesinin ablasıyla kendisine baktığını belirtti.
SENİ OLMADIK YERLERE SATACAĞIM

Babasının geçen doğum gününde kendisinden bazı isteklerde bulunduğunu ifade eden Kayacı “Bu talepleri yerine getirmeyeceğimi söylediğimde bana ‘Sen görürsün gününü. Seni yaşatmayacağım. Seni rezil edeceğim olmadık yerlere satacağım” şeklinde tehdit ettiğini belirtti. Şikayetçi olduğunu tekrar eden ünlü manken, babasının cep telefonunu ve adresini savcılığa bildirdi.

BABA YALANLADI

Baba Kayacı ise tehdit iddialarını yalanladı. Kızı ve eski eşinin kendisi hakkında şizofren, alkolik, gibi sözler yayarak kendisine iftira attığını ifade eden Selahattin Kayacı, “Ben hiçbir zaman Aysun'dan da annesinden de para istemedim. Zaten emekli aylığım var” dedi.

Emeklilere 300 Ytl NeZaman Ödenecek

2009 Yerel Seçimlerinden önce Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Nazım Erken, piyasayı canlandırmak için yeni önlem paketinde memur ve emekliye bir defaya mahsus, harcama amaçlı, ödeme planladıklarını söylemişti. Hatta bu ödemenin miktarını da 200-300 TL olarak belirtmişti. Erken aynı açıklamada 6 sektöre yönelik teşvik uygulanacağını da söylemişti.

Sektörlere yönelik teşvik, ÖTV indirimi şeklinde geldi. Otomotiv, emlak, beyaz eşya, mobilya gibi sektörlerde yapılan vergi indirimiyle piyasa epey canlandı. Ancak aynı açıklamada memur ve emeklilere taahhüt edilen ödeme henüz yapılmadı. Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun, seçimlerden önce yapılmayan ödemenin seçimlerden sonra hiç yapılmayacağını düşünüyor.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "Ben öyle bir ödeme sözü vermedim" dediğini iddia eden Coşkun, "Araba alana, ev alana paket açıklıyorlar. Parası olan 3-5 kuruşa bakmaz zaten evini, arabasını alır. Emeklilerin derdi karnını doyurmak. Asıl emekliler için acil bir paket açıklanmalı" dedi.

"ZAM ORANI ARTIRILSIN"

300 TL'lik ödemeden ve yapılacak seyyanen zamdan ümidini kesen emeklilerin gözü şimdi de temmuzda yapılacak zamda. Yücel Coşkun, "Memur emeklilerine yılın ikinci dönemi için yüzde 4 zam yapılacak. Bizim beklentimiz o oranın ekonomik koşullar gözetilerek yükseltilmesi" şeklinde konuştu.

Jessica Alba En Yeni Firikiğini İzle



Fiziği ve güzel yüzüyle kısa sürede en güzel kadın listelerinde üst sıralara yerleşen Jessica Alba yeni imajıyla da beğeni topladı. Anne olduktan sonra kameralardan uzak bir yaşam tercih eden ve zamanının çoğunu ailesine ayıran Alba, geçtiğimiz gün kameralara yakalandı. Sportif ve rahat kıyafetler tercih eden ünlü aktris, sarıya boyadığı saçları, büyük çerçeveli gözlükleriyle dikkat çekti. Yeni imajıyla da ben buradayım diyen Alba, asıl bombayı arabasına binerken patlattı. Düşük bel eşofmanla sokağa çıkan güzel yıldız, aracına binerken ortaya çıkması muhtemel görüntüyü verdi ve poposunun üzerindeki kurdele dövmesini kameralardan saklayamadı.

Sinem Kobalın Yeni Sevgilisi Nişanlı Çıktı

Sinem'in sevgilisi olarak adı geçen Altan Çelik'in ailesine yakın bir kaynak, 'Altan Çelik'in 8 yıldır süren bir ilişkisi var. Hatta nişanlı. Altan'ın gerçek aşkı Beykent Üniversitesi Beylikdüzü Kampusu'nda hazırlık hocalığı yapan Gülşah Gencer. Evlilik hazırlığı içindeler' dedi.Bu gelişme üzerine Akşam'ın telefonla ulaştığı Gencer, Çelik'le ilişkisi olduğunu doğruladı. Gencer, 'Medyada yer alan resimlerle ilgili ne düşünüyorsunuz?' sorusuna, 'Bu sorunun muhatabı ben değilim. Ya Altan ya da Sinem Kobal yanıtlasın' diye konuştu.

http://www.haberkapisi.com/images/news/33892.jpg

Kanser Patrick Swayze Son Görüntüleri İzle



Pankreas kanseriyle bir yılı aşkın süredir savaşan ünlü aktör Patrick Swayzenin, son hali hayranlarını üzdü.Günlerini evinde geçiren ve eşiyle anılarını kaleme alan Swayze'nin yakın çevresine 'Her günü son günüm gibi yaşıyorum' dediği iddia edildi.


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online