23 Ağustos 2009 Pazar

ARABAŞI ÇORBASI NASIL HAZIRLANIR

MALZEMESI: Bir miktar su, Bir miktar un, 1 tane horoz, 1 kasik karabiber, 1 paket yag, 1 tane limon

ÇORBA YAPILISI: Bir miktar un, bol yagda kirmizilasincaya kadar kadar kavrulur.Daha önce pismis olan horoz kavrulmus olan unun üzerine ince ince didilerek konur.Bir miktar tavuk suyu eklenir. 20 dakika kaynadiktan sonra limon ve karabiber ilave edilir. Daha sonra hamuru ile birlikte servis yapilir.

ARABASI HAMURU:Tencereye normal bir sekilde su konarak iyice kaynatilir.Kaynayan suyun içine azar azar un konarak tahta kasik ile karistirilir. Belli bir kivama gelince un konulmadan hamur karistirilarak iyice pisirilir.Daha sonra hamurun kolay dagilmasi için tepsi su ile islatilarak hamur tepsiye dökülerek sogutulur. Daha sonra çorba ile servis yapilir.

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online