23 Ağustos 2009 Pazar

ÇİFTLİK KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler:
- ½ kg köftelik kıyma,
- 1 su bardağı iç bezelye,
- 2 dilim bayat ekmek içi,
- 2 adet yumurta,
- 1 adet soğan,
- 1 kahve fincanı kaşar peynir rendesi,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 2 yemek kaşığı susam,
- Tuz, karabiber, kekik.
Garnitür için:
- 1 su bardağı pirinç,
- 1 kahve fincanı mısır konserve,
- 1 kahve fincanı dilimli yeşil zeytin,
- 1 adet kırmızı biber,
- 1 kahve fincanı zeytinyağ,
- ½ limon suyu, tuz.
Garnitürün Yapılışı
Pirinci yıkayıp 2 su bardağı sıcak su ile diri haşlayıp süzün. Biberi ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırın. Köftenin yanında servis yapın.
Yapılışı:
Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, 1 yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kekik, kaşar peyniri rendesi ile iyice yoğurun. Bezelyeyi az haşlayıp süzün. Yoğurduğunuz kıymaya ilave edip bezelyeleri ezmeden karıştırın. Köfte hamuruna rulo şekli verip fırın kabına yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Bir çay bardağı sıcak su ilave edip fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online