23 Ağustos 2009 Pazar

ETLİ TOPALAK NASIL YAPILIR

MALZEMESI: 1 kg yagsiz dana kiymasi, 1 su bardagi köftelik bulgur, 1 ad. yumurta, 1 demet maydanoz, 2 yemek kasigi un, Tuz-karabiber-kekik, 1 ad. sogan, 1 su bardagi haslanmis nohut, 1 yemek kasigi salça margarin yagi-etsuyu veya sicak su

YAPILISI: Genis bir kabin içine eti, bulguru, yumurtayi ince kiyilmis maydanozu, unu, sogani, tuzu ve baharatlari koyup köfte hazirlar gibi iyice yogrulur. Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapilir. Diger tarafta genisçe bir tencereye iki yemek kasigi margarini eritip içine bir kasik un konup kavrulur. Salçasida konduktan sonra nohutta katilarak 6-7 bardak sicak su veya etsuyu konur. Kaynadiktan sonra diger tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye bosaltir. 15-20 dakika hafif ateste pisirilir.

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online