23 Ağustos 2009 Pazar

BULGURLU KÖFTE TARİFİ

Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur,
- 250 gr. yağsız kıyma,
- 1 adet kuru soğan,
- 6-7 dal maydanoz,
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 2 diş sarmısak,
- 3 yemek kaşığı tereyağı,
- 3-4 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı nohut,
- 2 yemek kaşığı sirke,
- 1 adet yumurta.
Yapılışı:
Bulguru sıcak suyla yıkayıp, bırakın. Soğanı rendeleyin. Kıyma, şişmiş bulgur, yumurta, soğanın yarısı, tuz, kırmızıbiber ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Tepsiye un serpip, hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp, yuvarlayın. Tereyağını tencerede eritip, kalan soğanı, dövülmüş sarmısağı kavurun. Salçayı ilave edin. Nohutları akşamdan ıslatıp, haşlayın. Haşlanmış nohutları salçalı sosa ilave edin. Köfteleri unlu tepside yuvarlayıp, 3 su bardağı su ilave ettiğiniz kaynar salçalı suya atıp, fazla karıştırmadan 10-12 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.

Afiyet olsun.

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online