21 Nisan 2009 Salı

CİNSEL SOĞUKLUK VE ÇÖZÜMLERİ

Doktorlar, "Çiftler, yaşadıkları cinsel soğukluğa karşı birlikte hareket etmeli" diyor.
İlk cinsel denemede bakire olan kız kızlık zarı yırtılması sebebiyle biraz acı duyar, şefkat ve sevgiyle yaklaşım bu acıyı azaltabilir. Sabırsızlık, kaba davranışlar, bencil hareketler, cinsel birleşiminin acıdan başka bir şey vermediği inancı belirmeye başlar. Bu inanç kadında korku duygusunu geliştirir. Aynı zamanda erkeğin cinsel yetersizlikleri, cinsel bilgisizliği, yetersiz sertleşme, erken boşalma, cinsel soğukluğun sebebi olarak karşımıza çıkabilir.
Tedaviye birlikte başlanmalı
Cinsel ilişkiyi acı ile bütünleştiren kadın, zamanla cinsel ilişkiden kaçmaya başlar. Toplumsal baskılar, cinselliğin çocuk doğurma ile belgelendiğine inanılması kısa sürede aile ve çevreden baskıların gelmeye başlaması, derin bir ruhsal şok yaşama ve evliliğin bitmesi tehditleri ortaya çıkmaya başlar. Bu süreçte çaresiz kalan çiftler arayış içine girerler. Öncelikle cinsel yeterlilik sınavı gibi algılanmasına karşın, yine de çiftler birbirlerini suçlayıcı davranabilirler. Çiftler tedaviye birlikte karar vermeli, ilgili sağlık kuruluşlarına ve uzman doktorlara başvurmalılar. Tedaviye sonuna kadar inanmalı ve utanarak bırakmamaları gerekir.
Yardım alınmalı
Tıbbi olarak sağlıklı oldukları, sorunlarının psikolojik kökenli olması çiftleri hem rahatlatmalı. Ayrıca psikiyatrik ve psikolojik yardım almayı kabul etmeliler. Psikolojik kökenli cinsel soğukluk tedavilerinde psikoterapi uygulamalarının faydaları yadsınamaz.

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online