21 Nisan 2009 Salı

SAĞLIKLI CİNSEL YAŞAM İÇİN

SAĞLIKLI CİNSEL YAŞAM İÇİN
Cinsel mutluluk, tek taraflı değildir. İlişkilerinin devamı için; çiftler her türlü sorunlarını, isteklerini, birbirlerini mutlu edebilecek davranımlarını birbirlerine kolayca anlatabilmelidirler.
Cinsellik sosyal tabu olarak görülmemelidir. Sorunlara, öncelikle eşler aralarında konuşarak çözüm bulmaya çalışmalıdırlar. En mutlu beraberlikler birbirlerine sempatik öğütler verebilen çiftlerin beraberlikleridir.
Doğru bilgi verilmeli
Sağlıklı bir cinsel birliktelik için öncelikle erkek kadın vücudunu, kadın ise erkek vücudunu tanımalıdır. Karşı cinsi tanımak, kişinin kendi cinselliğini tanıdığı dönemlere kadar uzanır. Sağlıklı anne ve baba ilişkisi, kişinin gelecekteki cinsel hayatının sağlıklı yürümesinin önemli ve belirgin etmenleridir. Çocuklar erken gençlik döneminde aile büyüklerinden sağlıklı cinsel bilgi almalı, cinsellik suç, ceza günah kavramları ile bütünleştirilmemelidir. Özellikle çocuklar için hazırlanmış cinsel atlas çocuğun kitaplığında yerini almalı, kulaktan dolma bilgiler yerine bilimsel ve cinsel olgunluğun geliştiği yaştaki doğru bilgi verilmelidir. Normali bilen her birey olumsuzlukları konuşabilir, tartışabilir ve gerektiğinde profesyonel yardım alabilir. Toplumsal olarak cinsellik yaşanıyor fakat yanlış yaşanıyor; suç, ceza ve günah kavramları ile bütünleşen haz alma duygusu yerine, suçluluk duygusunun ön plana çıktığı psikolojik suça dönüşen cinsellik yaşanıyor.
G noktası önemli
Çare olarak konuşulabilmeli, anlatılabilmeli, ne istediği, ne yaşamak istediği ortaya serilmelidir. Çiftler birlikteliklerinden mutlu olabilmelidir. Kadın ve erkeğin G noktası birlikteliklerde sıklıkla yer değiştirir, mutluluk bu noktayı her seferinde keşfedebilmektir. Mutlu beraberlikler başarılı, sağlıklı kişileri üzerinde taşır.

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online