21 Nisan 2009 Salı

CİNSEL EĞİTİM DOĞRU YAPILMALI

CİNSEL EĞİTİM DOĞRU YAPILMALI

Evlilik, aile kurumunun toplum içindeki saygınlığı ile vardır. Birbirini tamamlayan bir bütünlük içerisinde gelişir. Uyumlu ailelerde yetişen çocukların ruh sağlığının, gözle görülen ve davranımlarıyla hissettirdikleri bir uyum vardır.
Cinsel hayatın normalliği, çocukluğun her evresinde gelişimsel olarak aile içinde hissettirilmelidir. Sağlıklı toplumlarda, çocuğun cinsel gelişimi ve evreleri ebeveynleri tarafından anlaşılır bir dille verilmelidir.
Çocuğa açıkça anlatılmalıdır
Anne tarafından cinsel organı, ismi ve gelişimsel boyutu içerisindeki işlevleri anlatılmalı, asla geçiştirilmemeli, dokunarak tanımasına izin verilmeli ve yasaklanma ve ceza yöntemine gidilmemelidir. Anne ve baba birbirlerine karşı sevgilerini çocuklarının yanında belli etmeli, çocukluk süresi boyunca yasaklayıcı ya da birbirlerini kırıcı veya şiddet uygulayan davranışlardan uzak durmaya büyük özen göstermelidir. Mutlu evlilik için doğru bilgi
Kız çocuklar, evliliklerinin tıpkı anneleri ya da model aldıkları büyükleri gibi olacağını düşünürler, model cinsel kimlik ve yaşam seçiminde önemlidir. Evliliği ağlama, şiddet görme korkuları içinde de düşünebilirler. Sebebepsiz korkular üretebildikleri gibi, erkek de sevdiği kadını şiddet uygulayarak sevebilir, kıskançlıkla sevgiyi bütünleştirebilir. Sahip olma duygusunu gereksiz şekilde uygulamaya başlar. Mutlu evliliğin temelinde aileleri tarafından doğru bilgilerle eğitilmiş çocuklar bulunur.

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online