21 Haziran 2009 Pazar

Benzinde indirim

Enerji Pilasası Düzenleme Kurulu (EPDK) akaryakıt fiyatlarının Avrupa fiyatlarıyla uyumsuzluğu nedeniyle firmalardan indirim yapmalarını istedi ve firmalara tanıdığı süre bugün sona erdi. Akaryakıt dağıtım şirketleri, hafta içinde benzin fiyatlarında ortalama 3-4 kuruşluk indirime gitti.
http://www.haberkapisi.com/images/news/44879.jpg
TP Petrol Dağıtım ise yaptığı açıklamada, bugün itibariyle benzinin litre fiyatının 3,16 lira , motorinin litre fiyatının da 2,50 lira olarak belirlendiğini duyurdu.
Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Benzinde 9 kuruşluk indirim Türkiledeki fiyatların Avrupa'daki fiyatlara paralellik göstermesi açısından yeterli mi'' sorusunu şöyle yanıtladı:
''Brüt karlar açısından düşündüğümüzde bunların bütün analizlerini tabii ki EPDK yapıyor. EPDK, vergiden arındırılmış haldeki kısmını düşünürsek, oradaki net karın hemen hemen birbirine denk hale gelebilecek bir rakamı bulmak için uğraşıyor.
Biz de diyoruz ki, ister bayi sayısı az, ister çok, ne kadar istasyona sahip olduğundan ziyade kar marjı burada önemli. Biz kendi üzerimize bu manada düşeni yapmış olmak adına bunu söylüyoruz. Hem daha kaliteli akaryakıtı daha ucuza elde etmek adına bir ilk adımın atılması gerekliliğiyle...Bakanlığımıza bağlı tek kamu dağıtım şirketi olan TP Petrol Dağıtım, bugünden itibaren de tüm istasyonlarında bu rakamları uygulayacak.''

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online