16 Mayıs 2009 Cumartesi

Siirteki Çatışmanın Sebebi

Siirt'te yaşanan çatışmada 7 terör örgütü mensubu silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Siirt-Eruh-Yassıdağı bölgesinde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri 15 Mayıs 2009 günü sabah saatlerinde bir grup terör örgütü mensubuyla karşılaştı, güvenlik güçlerinin dur ihtarına teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıkmıştı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan yazılı açıklama'da, Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Yassıdağ bölgesinde eylem hazırlığı içerisinde olan PKK terör örgütü mensupları ile girilen çatışmanın detayları belirtildi. Buna göre yapılan açıklamada 15 Mayıs 2009 tarihinde yapılan istihbarat çalışması sonucu bir grup teröristin, Siirt ili Eruh ilçesi Yassıdağ bölgesinde, eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye bir operasyon planlanmış, İcra edilen operasyon
kapsamında, 14/15 Mayıs 2009 gecesi, bölgeye bir operasyon birliği sızdırılmış, Söz konusu birlik, 15 Mayıs 2009 günü saat 07.50'de Körüklükaya'nın 3 km.
kuzeydoğusunda 1964 rakımlı tepe bölgesinde teröristlerle çatışmaya girerek 2 terörist etkisiz hale getirilmiş, teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu bir Geçici Köy Korucusu şehit olmuş, bir GKK ise yaralanmış, çatışmaya giren birlik, büyük bir özveri ile yakın teması sürdürerek teröristlerin bölgeden kaçmalarını önlenmiş, çatışma haberinin alınması ile birlikte, 2 adet taarruz helikopteri desteğinde, özel harekat birlikleri helikopterlerle süratle bölgeye sevk edildiği belirtildi. Bu esnada Şehit ve yaralı personel helikopterle tahliye edildiği ve yaralı personel Şırnak Asker hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.
Ayrıca, 3'üncü Komando Tugay Komutanı, operasyonu yakından sevk ve idare etmek maksadıyla, takviye birlikleri ile birlikte bölgeye gittiği, takviye birlikleri, aynı gün saat 10.30'da teröristlerle temasa girerek 3 teröristi etkisiz hale getirdiği, teröristlerin açtığı ateş sonucu 1 GKK ve 1 Uzman erbaş yaralandığı, çatışma gün boyu aralıklı olarak devam ettiği ve 15/16 Mayıs 2009 gecesi teröristlerlere yakın temas sürdürüldüğü belirtildi.
16 Mayıs 2009 günü havanın aydınlanması ile birlikte hedefe girilerek 2 terörist daha etkisiz hale getirildiği, bölgede yapılan arazi arama tarama faaliyetleri esnasında, teröristlerin araziye tuzakladığı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu bir uzman erbaş hafif şekilde yaralandığı belirtilirken operasyonda 2'si kadın olmak üzere toplam 7 terörist etkisiz hale getirildiği, ve çatışmalar'da 1 GKK şehit olurken, 2'si GKK 2 Uzman Erbaş yaralandığı öğrenildi. Yapılan operasyonun ardından arazide yapılan
arama taramalarda ise PKK'lı teröristlere ait 2 adet kaleşnikof, 1 adet G-3 Piyade Tüfeği, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 8 adet el bombası, 4 adet RPG-7 Roketi, 2 bin 250 adet muhtelif çapta fişek, 2 adet Anti personel mayın, 1 kg. C4 plastik patlayıcı, 7 adet elektirli fünye, 2 adet Gece görüş cihazı, 150 kg. muhtelif gıda maddesi, bol miktarda muhtelif yaşam malzemesi ve örgütesel doküman ele geçirildiği belirtildi. Bölgede geniş çaplı operasyonların aralıksız olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online