18 Ağustos 2009 Salı

Yecüc-Mecüc'lerin Bilinmeyen Yönleri

Uzaylı Yecüc-Mecüc'ler
Hz. Muhammed, Yecüc ve Mecüc'leri "kıyamet alametlerinden biri olarak" tanımlıyor. Bu kavimler Hz. Nuh'un Yafes isimli oğlunun soyundan. Yüzleri yassı, gözleri küçük, kulakları çok büyük, boyları kısa. Her birinin bin çocuğu oluyor. İslami inanca göre kıyamete yakın bir zamanda "Yecüc-Mecüc" ler Zülkarneyn'in yaptığı seddi delip dünyaya yayılacak. Enbiya Suresi'nin 96. Ayeti de, hadisler de Yecüc-Mecüc kavminin kıyamete yakın dünyaya saldıracağı uyarısını içeriyor.

Gezegenin Yecüc'lerle başı belada
Zülkarneyn'in seyahatlerin öyküsü çok ilginç. Özellikle "iki bulutsunun arasında yer alan iki gezegenden birine" yaptığı seyahat. Zülkarneyn gittiği gezegende "Yecüc-Mecüc"ler ile ilgili yoğun şikayetlerle karşılaşıyor. Gezegende yaşayanlar sürekli "Yecüc-Mecüc" denilen yaratıkların saldırısına uğradıklarını anlatıyorlar. Zülkarneyn gittiği gezegenle, "Yecüc-Mecüc"lerin yaşadığı gezegen arasına gazlardan oluşan bir set çekiyor. Buradan İslami inanca döndüğümüzde, çok ilginç bir bağlantı çıkıyor ortaya. İslami inanca göre kıyamete yakın bir zamanda "Yecüc-Mecüc" ler, Zülkarneyn'in yaptığı seddi delip dünyaya yayılacak. Enbiya Suresi'nin 96. Ayeti de, hadisler de Yecüc-Mecüc kavminin kıyamete yakın dünyaya saldıracağı uyarısını içeriyor.

GAZDAN SET UZAYDA
İskender Türe'nin kitabı ise bu konuda, bilinenden çok farklı bir yorumla noktalanıyor: "Yecüc-Mecüc denilen yaratıklar ve onlarla insanlar arasına çekilen set, dünyada değil uzayın derinliklerinde aranmalıdır." Zülkarneyn ayetlerine göre Yecüc-Mecüc'ün yaşadığı yer iki nebula arasında. Bu gezegenin üst katmanlarında metan, hidrojen gibi yanıcı gazlardan oluşan bir tabaka var.


HZ. ZULKARNEYN
İnternet'de yer alan ve gerek Kuran'dan, gerekse bazı panellerden aktarılan görüşlerde çoğu kez Zülkarneyn, Hz. Zülkarneyn olarak anılıyor. Ayetlerde Zülkarneyn'e Allah tarafından verilen "Sebep" ile ilgili yorumlar da çarpıcı. "Sebep" Arapça'da, "Hurma ağacına çıkmaya yarayan ip..." Türe, ayetlerde ‘sebep’ sözcüğünün "göğe çıkmaya vasıta şey" manasında kullanıldığını ifade ediyor. İnternet'teki bilgiler arasında, Zülkarneyn'in "belki de Hz. İbrahim zamanında yaşadığı ve Hz. Hızır'dan ders aldığı" da yer alıyor.


ve diğer bilgiler :
Kur-an'da bu kavmin güneşe yakın bir yerde bulunduğu belirtilmiştir.Cezalandırılmadan önce uzayda bulunan diğer kavimlere kötülük yapmaktaydılar.Yine Kur-an'da geçen ve kim olduğu tam olarak bilinemeyen Zulkarneyn adlı kişi Allah'ın izniyle çok istediği uzayın keşfine çıkar.Karşılaştığı bütün kavimler Yecüc Mecüclerin yaptığı kötülükler ve zorbalıklardan bahseder.Bunun üzerine Yecüc Mecüc'lerin atmosferini zehirli gazlarla çevirir.Bundan sonra diğer uzay kavimleri rahat bir nefes alır.Taa ki kıyamete kadar kıyamet yaklaştığında Yecüc Mecücler engeli aşıp dünyayı kötülüğe boğup her tarafı talan edecekler.Kimilerine göre boylarının çok küçük yaratıklar olduğu söylenmektedir.Burada bir parantez açmak istiyorum.Kur-an'da anlatılanlar uzayda hayat olduğunu destekliyor.

ayrıca Kıyamete yakın bir diğer gelişmede Deccal'ın çıkması.Deccal ilk önce insanlara inanılmaz iyilik yapıp,etrafında toplanmasını sağlayacak.Daha sonra peygamberlik iddiasında bulunacak. Bazı söylentilere göre deccal tek gözlü,herkesi kandıran ve herkesi işinden alıkoyan bir yaratık denmiştir.Bunun takibinde bazı ilim adamları bunu tıpa tıp televizyona benzetmişlerdir.

Diğer bir olay ise yerin dibinde Dabbe-tül arz adında bir yaratığın çıkıp müslüman ve olmayanları bir mühürle ayırt etmesidir.

İsa'nın gökten inip deccal ile kapışması diğer bir olaydır.

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online