19 Ağustos 2009 Çarşamba

ŞİVAN PERVER İN GGÖZALTINA ALINMA GÖRÜNTÜLERİ

Ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver, dün akşam geleneksel Kürt festivali için bulunduğu Kanada’nın Toronto şehrinin, en işlek otobanlarından 427'de polis (OPP) tarafından aracı durdurularak yere yatırıldı ve kolları kelepçelendi.

Polis araçta silahlı kişilerin olduğu ihbarını aldıklarını iddia ederek, Toronto’dan Niagara Falls’a giden Şivan Perver ve 3 arkadaşının bulunduğu aracı bütün yolu kapatıp durdurdu, silahlarını ünlü sanatçıya ve arkadaşlarına çevirerek yere yatmalarını söyledi.

Bir saatlik hengameden sonra polis araçtaki kişinin defalarca Kanada’ya gelmiş ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver olduğunu anladı. Elinde silah olduğu sanılan kişinin ise Şivan’ın sürekli kendisiyle gezen, çekim yapan kameramanı olduğu tespit edildi. Kameraman elindeki kamerayı camdan dışarı çıkarıp hazırlanan bir program için çekim yapıyordu.

Ontario polisi büyük bir bir yanlış yaptığını anlayınca Şivan Perver ve arkadaşlarından özür dileyerek kendilerini serbest bıraktı.

Perver yaptığı açıklamada , "Polise durumu açıklamaya çalıştım, ben bir sanatçıyım dedim fakat dinlemediler. Bütün otobanı kapattılar, etrafımızda 6-7 tane polis arabası. Son derece gereksizceydi, korkunçtu. Neden? Neden?" dedi..

Ontario eyaleti Polisi (OPP) genel sekreteri Julian Fantino ise yaptığı açıklamada; "Aracın içindeki kişilerin duygularını anlayabiliyorum, bu durum için son derece üzgün olduğumu bilmenizi isterim. Fakat umut ediyorum ki siz de polisin içinde bulunduğu güç durumu ve tehlikeyi anlarsınız. Polis araçta silahlı adamların olduğu ihbarını alınca herkesin güvenliğini sağlamak için böyle davranmalıydı" dedi.

Şivan Perver onurlarının çiğnendiğini söyleyerek polislere tazminat davası açacağını belirtti.

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online