18 Mayıs 2009 Pazartesi

Dünyaya Düşen Uzay Cismi

http://www.haberkapisi.com/images/news/39759.jpg
Kazakistan'ın batısındaki bir tarlaya iki bilinmeyen metal cismin düştüğü bildirildi. Kazakistan Olağanüstü Haller Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cisimlerin uzaya fırlatılan uydulardan veya uzay araçlarından kopan parçalar olabileceği belirtildi. Ayrıca bu cisimlerin uzay araçlarının dünyanın atmosferine girerken tamamen yanmamış ve yere kadar ulaşmış parçaları olma ihtimali üzerinde de duruluyor.Olay Kazakistan'ın batısındaki Zelenovkiy ilinin Razdolnoe köyünde yaşandı. Tarlada çalışan bir çiftçi Denis Kononov iş bitimi eve dönerken göktaşı şeklinde bir ışık gördüğünü ifade etti.Kononov, bu cismin arkasında çok parlak bir ışık bırakarak yere düştüğün söyledi. Kononov cisimlerin düştüğü yere yaklaştığında yerde sıcaktan kıp kırmızı olan metal parçası bulmuş. İlk önce yaklaşmaya korkan Kononov, daha sonra merakını yenemez ve cisim soğuduktan sonra traktörüne koyarak köye getirir.
Kononov, "Baktım yerde küre şeklinde bir cisim var. Çok merak ettim. İlk önce korktum. Daha sonra bir bez parçası alarak onu tuttum ve traktöre attım. Daha sonra köyde arkadaşlarına gösterdi. Hepsi hayret içinde idi. Daha sonra eşime gösterdi. Hepsi radyoaktif olabileceğin söyledi." diye konuştu

Kazakistan Olağan Üstü Haller Bakanlığı olayı öğrenince cismin düştüğü bölgede incelemelere başladılar. Bölgede araştırma yapan yetkililer bir cisim daha buldu. Cisimlerin ne olduğu ise henüz netlik kazanmadı. Cisimlerin uzay çöpü olabileceğini ifade eden uzmanlar, onun uzay araçlarını motorların için yakıt depoları olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online