17 Nisan 2009 Cuma

Dansöz Oynatan Başbakan Kim?

Sabahattin Önkibar, Yaşar Okuyan, Önder Aytaç ve Hasan Celal Güzel’in konuk olduğu 32. Gün’de Ergenokon davası tartışıldı. Hem de çok yoğun ve ateşli bir şekilde. O kadar ki izleyenler nefeslerini tutarak Sabahattin Önkibar ile Önder Aytaç ne zaman birbirlerine girecek diye beklediler.

Konukların -Önder Aytaç hariç- üç aşağı beş yukarı birleştiği nokta soruşturmada usülsüzlüklerin olduğu ve bunun gerek Türkiye’ye gerekse davanın gidişatına zarar verdiğiydi.

Sabahattin Önkibar, Ergenekon davasının tamamen siyasi bir proje olduğunu iddia ederken, Yaşar Okuyan, olayın tamamen bir ''torba dava'' haline dönüşmesinden ve davayla ilgisi olmayan pek çok kişi ve kurumun da dava kapsamına alındığından yakındı. Kendisinin de gerçek bir hukusuzluk kurbanı olduğunu söyleyen Okuyan, yargıyı rahat bırakmanın ve medyanın kendisine çeki düzen vermesinin önemini vurguladı.

Gecenin en uzlaşmacı konuğu Hasan Celal Güzel’di. O da, davanın çok gerekli ve önemli olduğunu savunurken haksız ve suçsuz yere tutuklanan kişiler için çok üzüldüğünü belirtti.

Önder Aytaç, diğer konukların kafalarındaki soru işaretlerine, davanın nereye gittiğine dair şüphelerine karşın her şeyin çok güzel gittiğini vurgulayarak ‘’bekleyelim ve görelim,’’ dedi.

Programa damgasını vuran konu ise Ergenekon davasının tamamen dışındaydı.

Yaşar Okuyan, hazır Hasan Celal Güzel’i bulmuşken, ‘’Biz dansöz oynatan başbakanları da biliriz,’’ cümlesini kurduğu makalesinde sözünü ettiği başbakanın kim olduğunu öğrenmek istedi. Güzel, ‘’Şimdi Turgut Özal’a çok yakın olduğum için herkes o zannedecek. Ama o değildi,’’ diyerek Özal’ı tenzih etti ve dansöz oynatan başbakanın ismini açıklayamayacağını söyledi.

Bunun üzerine Mehmet Ali Birand, ''İşte gecenin sorusu bu. Dansöz oynatan başbakan kimdi? İnternet sitemize girin ve bu soruya cevap verin.’’ esprisiyle bitirdi programı.

(Program boyunca gerek konukların gerekse Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar’ın performansı yüz üzerinden yüz idi. Saatlerin saniyeler gibi geçtiği keyifli bir tartışma izledik sayelerinde.)

0 Comments:


Zirve100 Sayac
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online